Kletskoppen, wat zijn ze lekker!

Wat is er niet leuker dan op een koude winterdag koekjes maken? Ik ga voor kletskoppen. Deze flinterdunne, knapperige lekkernij is reuze makkelijk klaar te maken en ze zijn heerlijk. Je kunt ze natuurlijk op elk moment van de dag nemen, maar ze zijn ook erg lekker om na een etentje als friandise bij de koffie of thee te serveren. En ik kan je vertellen dat onze vrienden de chocolaatjes en andere lekkernijen lieten staan en zich tegoed deden aan de kletskop. Ook als toetje met een bolletje ijs is de kletskop niet te versmaden.

Wat heb je nodig?

60 gram zachte boter

150 gram (licht) bruine basterdsuiker

50 gram bloem

een halve theelepel kaneel

een snufje zout

25 gram geschaafde amandelen

eventueel 1 à 2 eetlepels water

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en rooster ze gedurende 2 à 3 minuten. Daarna hak je ze grof.

Doe de zachte boter in een kom, roer even door totdat de boter romig is en voeg basterdsuiker, kaneel en zout toe. Beetje bij beetje roer je er de bloem doorheen. Als de massa niet smeuïg is, doe er dan voorzichtig water bij totdat je een samenhangende massa hebt. Tot slot gaan de amandelen erbij.

Leg bakpapier op een bakplaat en maak kleine balletjes van het deeg (niet groter dan een theelepel). Laat wel wat ruimte tussen de ballen (ongeveer 8 centimeter), want ze worden plat. Vervolgens bak je ze in ongeveer 7 minuten bruin. Ze zijn dan nog heel zacht. Laat ze buiten de oven afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze gemakkelijk van het bakpapier afhalen. Smullen maar!

Kletskoppen, 17 januari 2016 001Kletskoppen, 17 januari 2016 006

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.