Kersen, gezond, lekker en goed voor de lijn!

Het is momenteel volop kersentijd. Het lekkerste zijn deze vruchten als ze zo uit de boomgaard komen. Ga je een dagje uit in het Gelderse Rivierenland dan vind je overal stalletjes met kersen. Heerlijk! Aankomend weekend worden er in Wadenoijen bij Boomgaard d’n Kerkewaerdt open Kersendagen gehouden. Je kunt hier op zaterdag 30 en zondag 31 juli tussen 11.00 en 16.00 uur terecht. Om 13.00 en 15.00 uur zijn er rondleidingen in de boomgaard. De toegang is gratis. Meer informatie hierover vind je op http://betuwekers.nl/.

Kersen zijn niet alleen lekker, ze zijn ook erg gezond. Zo zit er in de kers veel vitamine A en C en bevat het het mineraal kalium. Bovendien word je er niet dik van. Neem je 200 gram kersen dan zit hier ongeveer 108 kilocalorieën in.

Nog een paar feitjes uit de “oude” doos. Zo zouden kersen spierpijn verminderen, werken ze ontstekingsremmend, zorgen ze voor een goede darmwerking, verhogen ze de weerstand en zorgen ze voor goede botten!.

Je kunt kersen een paar dagen buiten de koelkast bewaren. Zet je ze in de koelkast dan kun je ze ongeveer een week goed houden. Wel voordat je ze gaat eten even goed afspoelen en dan pas het steeltje eraf halen! Anders neemt de kers teveel water op.

Er zijn verschillende recepten met kersen. Ik vind kersen het lekkerst om ze gewoon, puur te eten. Kijk wel uit dat je niet knoeit wanneer je de pit eruit haalt. Kersenvlekken zijn namelijk lastig te verwijderen!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.