Geen druipende kaarsen meer? Doe ze in de vriezer!

Sinds dit weekend is de zomertijd voorbij en leven we weer in de wintertijd en dat is goed te merken. ’s Avonds rond 6 uur begint het al aardig donker te worden. Hoewel voorjaar en zomer mijn favoriete seizoenen zijn, heeft ieder jaargetijde toch ook weer zijn eigen charmes. Als het nu ’s avonds 6 uur is, is het schemerig. Tijd voor gezelligheid: openhaard en kaarsjes aan.

Wist je dat deze romantische sfeerverlichters langer branden en minder druipen wanneer je ze een nacht in de diepvriezer hebt gelegd? Ik heb gehoord dat je dit resultaat ook bereikt wanneer je ze in het zoute water legt. Maar omdat de diepvriezer veel gemakkelijker is, stop ik ze tegenwoordig gewoon in de diepvriezer en het helpt echt! Zorg er wel voor dat als de kaars brandt hij niet op de tocht en ook niet in de buurt van een openhaard of een radiator staat. Toen ik pas op mezelf woonde vond ik het leuk wat kaarsen in de vensterbank te zetten. Nou, dat heb ik geweten! De zon stond pal op het raam. Toen ik thuis kwam, trof ik een gesmolten bende aan!

Is er geknoeid met het kaarsvet op bijvoorbeeld een tafellaken, op kleding of tapijt leg dan een paar velletjes keukenrol op het kaarsvet en ga er met een strijkbout (stand nylon) overheen. Het kaarsvet trekt dan in het keukenpapier. Wel iedere keer nieuw keukenpapier gebruiken.

Zit er kaarsvet op je kaarsenstandaard ga het er dan niet met een mesje afkrabben, want dan beschadig je gauw iets. Je kunt het gemakkelijk schoonmaken met gloeiend heet water. Daarna afvegen met keukenrol. Je kunt hem ook in de diepvries leggen. Het kaarsvet bevriest dan waarna je het er gemakkelijk af kunt halen.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.