Je eigen identiteit creëren in je interieur? Hier zijn de nieuwste woontrends

De dagen worden langzamerhand weer korter, de avondschemering doet steeds eerder zijn intrede. Dit gecombineerd met de regen van het afgelopen weekend zorgt er bij mij voor dat ik steeds meer zin heb om het binnen gezelliger te maken. Maar wat zijn de nieuwste woontrends? Wie kan dat beter vertellen dan Chris Robeerst van Robeerst interieurs, een begrip in de regio Den Bosch.

Wanneer ik binnenkom in de ruime zaak in de Snellestraat, een van de populairste zijstraten van het centrum in Den Bosch valt mijn oog op twee kinderen die bij de open deur op een bank rustig op hun IPad zitten te spelen terwijl hun ouders aan het rondstruinen zijn. Het typeert de gemoedelijke stijl van de woonwinkel waar mensen kunnen binnenlopen en kijken wat er allemaal mogelijk is. Qua kleuren, stijlen, vormgeving en natuurlijk de nieuwste woontrends waar ik alles over wil weten.

Na een hartelijke ontvangst gaan we aan een lange tafel zitten waar het zojuist gemaakte interieurplan nog ligt en steekt Chris onder het genot van een kop koffie enthousiast van wal. Over de tekening vertelt hij: “Ik vind het juist zo leuk om te sparren met mensen, indelingen te maken, kleuradvies en advies over verlichting te geven.”

Een nieuwe inrichting? Niet zo gauw nodig. “Mensen willen steeds meer persoonlijkheid in hun interieur, een eigen sfeer, een eigen identiteit creëren. Ze kunnen zich goed oriënteren via social media. Pinterest is hier een goed voorbeeld van. Zelf doen we inspiratie op op beurzen bijvoorbeeld in Stockholm, Milaan en Keulen, maar ook in magazines en op internet. Met nieuwe woontrends gaat het niet zo snel als in de mode. Vaak 2 tot 5 jaar en dan ebt het weer weg. Dan komt er weer een nieuwe trend. Op dit moment is er een duidelijke trend. Industrieel gecombineerd met vintage. Je ziet veel pastel- en poedertinten maar ook vergrijsde tinten. Qua materialen kan er heel veel, vooral natuurlijke materialen zijn in. Mooi hout in plaats van fineer. Veel glas. Huiden op de grond. De dieren worden echter niet geslacht voor de toepassing in het interieur maar het zijn restproducten die hiervoor gebruikt worden.”

Inmiddels is Dave, die al 8 jaar bij Robeerst Interieurs werkt ook aangeschoven. Ik vraag hem wat je in tegenstelling tot vroeger niet meer ziet. Hij noemt de 3- en 2- zits banken vaak nog met 1 losse stoel erbij. Daarbij een kast, dressoir, eettafel en salontafel van hetzelfde materiaal. Nee, tegenwoordig mag je rustig diverse materialen combineren zoals oma’s antieke kast met een moderne glazen tafel.

Daarna is het toch echt tijd om een kijkje in het 700 m2 grote pand te nemen. Chris wijst op de verlichting die heel sfeerbepalend in een interieur is.

Deze twee leunlampen zijn van Design House Stockholm en kunnen goed overal bij gecombineerd worden.

Je eigen ideeën verwezenlijken? Deze wandpanelen van Dock Four zijn hier uitstekend voor geschikt. De stylepads zijn er in verschillende materialen en kleuren. Vervolgens kun je er je eigen twist aan geven door er bijvoorbeeld een fotohoek of een boekenplankje van te maken.

De loungebank van Bensen in een zachte tint gecombineerd met ecru en zachtgroene kussens is helemaal van deze tijd. Het felgele schilderij knalt er uit!

Glazen lampen van Pulpo zijn er in diverse kleuren glas. Het geblazen glas met led lichtbron zorgt voor een hele warme uitstraling.

Deze mooie, hoekcombinatie met industriële lampen en een wandversiering in pastel/poederkleuren is modern maar ook tijdloos. De kleuren komen ook weer terug in de kussens op de bank.

Houten lampen zijn helemaal van deze tijd. Een mooi voorbeeld hiervan zijn deze houten handgemaakte lampen van Secto Design uit Finland. Het licht schijnt sfeervol door het open houten design.

Je kunt Robeerst Interieurs volgen op Facebook en Instagram.

https://www.facebook.com/RobeerstInterieurs073/

https://www.instagram.com/robeerst_interieurs/

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.