Je droom achterna varen

Hij zal een jaar of 16 geweest zijn toen mijn jongste hem mee naar huis nam. Een leuke knul, met een open blik en donker haar. Ze zaten beiden nog op school en waren dikke vrienden. Hij was een enorme watersportliefhebber en gaf op jonge leeftijd in de vakanties al zeillessen. De liefde voor de watersport was beslist geen bevlieging want tijdens zijn studietijd was hij in de zomervakantie steevast te vinden als strandwacht op Terschelling. Ook het avontuur trok want toen wij op vakantie in Australië waren kwamen we hem weer tegen waar hij een jaartje aan het rondtrekken was. En uiteraard moest er ook gezeild worden. Vooral het zeilen naar het Great Barrier Reef ervoer hij als spectaculair.

Terug in Nederland vervolgde hij zijn studie, leerde een leuk, lief meisje kennen met dezelfde interesses. Beiden studeerden af en vonden een baan.

Life goes on en terwijl de een na de ander van de hechte vriendengroep carrière maakte, trouwde en/of kinderen kreeg hadden hij en zijn vriendin hele andere toekomstplannen, namelijk om gedurende een jaar of drie de wereld rond te varen. Het idee ontstond al zo’n 8 jaar geleden tijdens een zeilvakantie. Na een jarenlange zoektocht vonden ze uiteindelijk hun droomboot. Een periode van hard werken en nog harder sparen brak aan. Om nog meer te sparen zegden ze de huur van hun woning op en gingen alvast op de boot wonen. Een boot, waar heel hard aan gewerkt was en die inmiddels in topconditie verkeert. Zo is er een machine waarmee je van zeewater drinkwater kunt maken. Er is zelfs een (kleine) wasmachine aan boord. Maar natuurlijk ook de nodige technische apparatuur zoals automatische piloot, navigatiesystemen, GPS en radio. Kortom alles is gereed voor het grote avontuur dat op 7 juli begint.

Ik kan alleen maar hopen dat alle dromen van dit avontuurlijke stel uitkomen en wens ze een behouden vaart en heel veel succes. Ik ben nu al benieuwd naar alle verhalen!

Wil jij op de hoogte blijven? Dat kan via onderstaande link.

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.