Internationale Dag van het Geluk

Tja, 1 maart was het Nationale Complimentendag. Nog geen 3 weken later, 20 maart, is het Internationale Dag van het Geluk. Deze dag is door de Verenigde Naties op 28 juni  2012 in het leven geroepen. Dit jaar is het dus alweer voor de 4e keer dat we deze relatief onbekende dag vieren. Het nastreven van Geluk is volgens de organisatie een “fundamenteel menselijk doel”. In een resolutie roept de VN alle lidstaten op deze dag “op een passende manier te vieren bijvoorbeeld door middel van onderwijs of activiteiten om mensen bewust te maken”.

Het initiatief is genomen door het koninkrijk Bhutan dat al een eigen “bruto nationaal geluk heeft”. Nou geloof ik er niet in om geluk in 1 dag te proppen. Geluk hangt af van momenten. Vaak onverwachte momenten. Soms ben je met je verkeerde been uit bed gestapt, zit alles je tegen en ben je ongelofelijk chagrijnig. En dan plotseling gebeurt er iets waardoor je een geluksgevoel krijgt. En vaak zijn dat hele simpele dingen. De eerste keer in het voorjaar buiten zitten. Je hoort de vogels fluiten, je ziet een helblauwe lucht, het lijkt alsof de natuur ontwaakt. Of het kleine handje dat zich onverwacht in jouw hand wurmt. Of gewoon een leuk praatje met een onbekende. Of een moeilijk gerecht uitproberen dat in 1 keer goed lukt. Er zijn zoveel geluksmomenten die niet afhankelijk zijn van 1 dag. Neem mij nu. Op dit moment heb ik een flinke griep te pakken en zit met waterige oogjes achter de computer. Zou het deze dag de Internationale Dag van het Geluk zijn, dan kan ik me zo voorstellen dat er andere dagen zijn waarop ik mij gelukkiger voel.

Toevallig is het zondag ook de dag dat je gratis kunt reizen wanneer je het Boekenweekgeschenk, het boek “Broer” van Esther Gerritsen bij je hebt. Ach, misschien levert dit wel een geluksgevoel op!

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.