Ik heb een prijs gewonnen. Hoe leuk is dat!

Ik behoor tot het overgrote deel van de mensen in Nederland, die nooit een prijs wint. Alhoewel, die ene keer per jaar dat ik een vijfde straatje bij de Staatsloterij koop………… Kosten 30 euro, maar je krijgt gegarandeerd 10 euro terug. Leuk is dat. Je checkt je lot op de site van de Staatsloterij en wat gebeurt er? Je ziet staan: “Gefeliciteerd met uw prijs. Ze beginnen bij zeer hoge bedragen van meer dan 1 miljoen en scrollen dan naar beneden zodat je steevast uitkomt op het gegarandeerde tientje.” Wat gewonnen prijs? Niets daarvan. Ik heb een verlies van 20 euro. Of die blauwe maandag dat ik meespeelde in de Postcodeloterij of Vriendenloterij en een bak ijs won. Net in een periode dat ik weer eens aan het lijnen was.

Tot onlangs, toen ik met dochter, schoondochter en haar moeder naar een ladies night ging in de bioscoop aan de Noordkade in Veghel. Voorafgaand aan de film werden er prijzen verloot. Het ging op rij- en stoelnummer. Toen er werd omgeroepen. “Rij 3, stoel 5” zat ik ijverig om mij heen te kijken wie deze keer de gelukkige was. Totdat ik een por kreeg en er werd gezegd. “Mam, let op, dat ben jij!” Enigszins beduusd nam ik de prijs, een lunch voor 2 personen bij restaurant Wittern, in ontvangst.

Nu ik een prijs gewonnen heb moet ik hier natuurlijk wel gebruik van maken en de bon niet in een laatje leggen om er vervolgens na 2 jaar achter te komen dat hij verlopen is. Dus na een paar weken, op een stralend mooie vrijdagmiddag, rijd ik met partner opnieuw naar de Noordkade in Veghel. Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik me bij mijn prijs moet voorstellen. Is het alleen het eten en komen de drankjes voor eigen rekening of mag je tot een bepaald bedrag eten en moet je het meerdere bijbetalen? Ach, we zien het wel.

Ik ben nog nooit eerder in het restaurant Wittern aan de  Ncb-Laan 52A, geweest. Het ziet er leuk uit. Binnen is het rustig, want met dit weer zit bijna iedereen buiten op het terras of in de serre. We hebben er zin in, worden uiterst vriendelijk ontvangen en gaan heerlijk onder een grote parasol op het terras zitten. Wanneer ik de bon, mijn prijs, aan de serveerster overhandig vertelt ze dat we alles van de kaart mogen uitkiezen. Ook de drankjes. “Al neemt u 2 flessen wijn, alles is voor onze rekening.” Nu lijkt het me niet zo’n goed idee om tijdens de lunch 2 flessen wijn te verorberen. Ik denk dat ik dan niet meer fris en fruitig ’s avonds op het feestje verschijn waar we nog naar toe moeten. Het aanbod van Wittern is in ieder geval wel uiterst sympathiek.

Ik neem eerst een kop tomatensoep met basilicumolie en lente-ui. Het is er voor vegetariërs. Ben je dat niet dan wordt er kip aan toegevoegd. Heerlijk soepje dat vers is klaar gemaakt. Partner gaat vervolgens voor een klassieker, namelijk een uitsmijter. Ik ga voor de salade gemarineerde tonijn. De tonijn is gemarineerd in sesamolie en mix van sesamzaadjes op een gemengde salade met olijven, rode ui, soja dressing en wasabi crème. Smaakt verrukkelijk!

De mooi opgediende notenparfait met hazelnoten, walnoten en amandelen met karamelsaus completeerden het geheel.

Het is natuurlijk heel leuk wanneer je bij het weggaan geen rekening hoeft te betalen, maar ik ga hier zeker nog eens naar terug. Leuke entourage, vriendelijke vlotte bediening, goed eten en redelijke prijzen! Zeer zeker een aanrader!

 

Het voormalige fabriekscomplex aan de Noordkade in Veghel is sowieso de moeite waard om eens te bezoeken. Je kunt hier terecht voor cultuur, er is een museum, een bioscoop, maar ook een enorme Jumbo foodmarkt en veel winkeltjes waar je wijn, bier, noten, bonbons etc. kunt kopen. Heel bijzonder om te zien hoe dit complex is gerenoveerd met behoud van mooie oude details.

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.