Hortensia’s drogen? Dan nu plukken!

Van verschillende vriendinnen hoorde ik dat er dit jaar weinig bloemen van de hortensia’s geplukt kunnen worden. Bij de een was het voorjaar te nat en bij de ander waren ze door de zon/hitte verbrand. Ik ben een liefhebber van hortensia’s en heb behoorlijk wat van deze mooie planten in de tuin staan. Maar helaas………ook bij mij zijn er veel planten verbrand. Gelukkig zijn er nog een paar planten die er nog zo mooi bij staan dat ik er bloemen van kon plukken.

Wil jij ze ook drogen dan moet je ze er echt rond deze tijd van af halen. Zodra het ’s nachts gaat vriezen, worden de bloemen bruin en heb je er niets meer aan. De bloemen voelen momenteel een beetje perkamentachtig aan en dat is de ideale tijd om ze te plukken. Als je ze in de zomer plukt terwijl ze nog helemaal vers zijn dan verwelken ze binnen enkele dagen. Nu pluk je ze, haal je de bruine blaadjes eraf en zet ze in een vaas met een laagje water.

dsc_0045

 

Je hoeft het water niet meer aan te vullen want de hortensia bloemen drogen vanzelf mooi in. Veel plezier ermee!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.