Honing, een medicijn of een schoonheidsmiddel?

We kennen het allemaal wel. Als je pijn in je keel hebt werkt een kop thee met honing verzachtend. Kun je niet in slaap komen dan neem je een beker met warme melk en honing. Maar er is zoveel meer mogelijk met honing. Als je keelpijn hebt, kun je gorgelen met honing. Je neemt een beker warm water en voegt hier 3 theelepels honing aan toe. Honing heeft antibacteriële eigenschappen. Ook kun je 2 theelepels honing in een beker warm water doen en daar een paar druppels tabasco aan toevoegen. Langzaam opdrinken.

Honing met kaneel mengen en dan op brood smeren? De verhouding is 3 eetlepels honing en 1 theelepel kaneel. Je kunt ook 2 theelepels honing met ½ theelepel kaneel in een beker heet water doen en opdrinken. De combinatie honing met kaneel helpt bij verschillende ziekten en het is zelfs goed als je wilt afvallen. Lees hier alles over op http://www.ziezozon.com/zo-gezond/honing-met-kaneel-geneest-de-meeste-ziekten.

Honing kun je voor nog veel meer doeleinden gebruiken. Hieronder volgen wat tips van oma van vroeger.

Heb je gekookt en is het gerecht een beetje te zout? Een theelepel honig neutraliseert het zout en brengt de smaak weer in evenwicht.

Ben je niet lekker en wil je een aspirine nemen? Maak deze fijn en doe er een theelepel honing bij. De honing versterkt de werking.

Last van schrale lippen. Doe er ’s avonds wat honing op!

Oma had vroeger geen handcrème. Ze waste haar handen met honing en kloven verdwenen wanneer ze er honing op deed en ’s nachts liet intrekken.

Wanneer je een kater hebt moet je een boterham met honing eten.

Vroeger werd er honing op wonden gesmeerd omdat dit desinfecterend zou werken. Er wordt ook wel gezegd dat honing een natuurlijk antibioticum is.

En last but not least………..ze zeggen dat honing rimpels vermindert. Is dit een fabel of een feit? Eerlijk gezegd, heb ik het nog niet uitgeprobeerd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.