Hoe maak je je huid winterproof?

Hoewel je het de afgelopen dagen, waarin het eerder hoogzomer leek dan herfst, niet zou geloven zitten we inmiddels alweer halverwege de maand oktober. Dus volop in het herfstseizoen. Je kunt het je nog nauwelijks voorstellen maar over 2 ½ maand zitten we alweer in het jaar 2019. Maar eerst gaan we genieten van de herfst. Deze tijd van het jaar heeft ook zijn charmes. Overal zie je bomen in prachtige kleuren. Maar zoals de natuur in de herfst verandert, verandert ook je huid die minder buitenlucht, maar meer droge lucht van de centrale verwarming krijgt. Tja, die buitenlucht is toch altijd beter. Maar niet getreurd. Tijd om onze huid extra te verzorgen.

Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je huid er ook de komende periode stralend uitziet.

Door de zon is je huid verdikt. Koop daarom een goede peeling en breng dit twee à drie keer per week aan zodat de crèmes goed opgenomen kunnen worden. Een peeling is een manier om van je dode huidcellen af te komen. Dit zijn onzichtbare cellen die op je huid blijven liggen en daardoor de opname van verzorgingsproducten tegenwerken.

Neem de tijd voor een extra masker. Probeer in ieder geval een keer per week lekker te ontspannen door zowel voor je gezicht als voor je haar een masker te nemen. Een huis-, tuin-  en keukenmiddeltje voor je ogen? Snijd 2 schijfjes komkommer af en leg deze 20 minuten op je ogen. Er zitten ontstekingsremmende eigenschappen in komkommer, die de wallen en de donkere kringen onder je ogen verminderen.

Je huid droogt uit door de centrale verwarming, het is dus belangrijk dat je huid goed hydrateert. Gebruik een vollere, extra voedende dag- en nachtcrème.

Drinken is belangrijk. Heb je in de winter echter niet altijd zin om water te drinken, dan is een lekkere warme kop (kruiden) thee een prima alternatief!

Wanneer het kouder wordt, heb je veel meer last van droge handen. Verzorg je handen daarom goed. Gebruik een goede handcrème en smeer je handen minimaal ’s morgens en ’s avonds in. Nog beter is het om je handen na iedere wasbeurt in te smeren. Je kunt kleine tubetjes handcrème kopen. Handig om in je handtas te stoppen zodat je deze altijd bij je hebt. Is het buiten koud en ga je een flinke wandeling maken? Doe dan handschoenen aan want warme handen zorgen voor een betere doorbloeding.

Ook een typisch winterkwaaltje zijn droge lippen. Tip, als je last van droge lippen hebt, ga er niet met je tong langs om ze vochtig te maken. Speeksel droogt je lippen uit. Gebruik een goede lippenbalsem.

Als het koud is, kleed je lekker warm aan en probeer iedere dag een wandelingetje te maken of doe je boodschappen op de fiets.

Op een mooie, warme zomeravond heb je niet altijd zin om bijtijds naar bed te gaan. De wintermaanden zijn hier veel geschikter voor. Probeer acht uur per nacht slaap te pakken. Een goede nachtrust is het allerbeste schoonheidsmiddel en zorgt er bovendien voor dat je je veel beter voelt.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.