Het oude campingbedje

Het is oud. En lelijk met zijn bruine en oranje strepen en de kleine ouderdomsgaatjes in de stof. Hoe goed ze het ook iedere keer schoonmaakte, toch zitten er vlekken in die er met de beste wil van de wereld niet uitgaan. Maar toch kan ze het niet over haar hart verkrijgen om het weg te gooien. Dus verhuist het oude campingbedje maar weer naar zolder.

Het bedje heeft heel wat meegemaakt. In de tijd dat ze nog jong en onbezorgd waren  namen ze het bedje mee wanneer ze bij vrienden op bezoek gingen. ’s- Avonds, soms vroeg in de morgen, na een gezellig samenzijn nam zij het slapende kindje in haar armen waar het lekker verder sliep, terwijl hij het bedje weer in de auto zette. Als ze op vakantie gingen ging het campingbedje mee. Ook die keer dat ze een inbreker betrapten die in de auto op zoek was naar wat waardevollere spullen dan een campingbedje. Er kwam een tijd dat de oppas kwam als ze ’s avonds weg gingen, want dat kleintje meenemen in het campingbedje ging toch echt niet meer. Toch bewaarde ze het bedje want het was altijd makkelijk als je vrienden met kleine kinderen op bezoek kreeg. Maar na verloop van jaren, was ook dit niet meer nodig en werd het bedje schoongemaakt en op zolder gezet.

Totdat de volgende generatie zich aandiende. Het bedje werd weer opgefrist, er kwam een nieuw matrasje in en het deed weer dienst. Het oude bedje was veel kleiner dan de campingbedjes tegenwoordig. En het was ook niet zo stevig. Maar het deed prima dienst. En je kon de kleine erin laten schommelen. Als het kindje niet in slaap kon komen, schommelde je met het bedje heen en weer. Vaak viel de kleine dan na een paar minuutjes heerlijk in slaap.

En nu? Ook deze generatie  past er echt niet meer in! Het gaat weer naar zolder, maar wie zal de volgende zijn die er in zal liggen? Een van de charmes van het leven……….dat we dat niet weten en rustig moeten afwachten.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.