Het is simpel, goedkoop, gezond en iedereen lust het

Vroeger wanneer we thuis worteltjes aten zei mijn moeder altijd: “Voldoende wortels eten want dat is goed voor je ogen.” Ze had gelijk want in een wortel zit vitamine A. Dit helpt je netvlies om licht om te zetten in signalen naar de hersenen. Heb je een tekort aan vitamine A dan kun je last krijgen van droge ogen en nachtblindheid. Helaas veel wortels eten zorgt er niet voor dat ik mijn leesbrilletje niet meer nodig heb want je oogsterkte kun je niet verbeteren door veel wortels te eten. Behalve vitamine A, bevatten wortels ook onder andere vitamine B en E en mineralen zoals calcium, natrium en fosfor.

Nu we weer middenin het barbecue seizoen zitten heb ik een recept van een wortelsalade die eigenlijk iedereen lust. Door de rozijnen die er in zitten zijn kinderen er ook dol op. En het is heel gemakkelijk klaar te maken.

Wat heb je nodig?

1 zakje geraspte wortels of 1 grote winterwortel die je zelf schilt en raspt. Ik heb een zakje van 2 ons genomen. Dit is iets minder dan 1 geraspte winterwortel.

1 flinke hand rozijnen

1 flinke hand walnoten

je eigen favoriete sladressing

Wat moet je doen?

Rooster de walnoten gedurende enkele minuten in een pan. Doe de sladressing met de geraspte wortels en de rozijnen in een schaal en voeg hier de nog warme walnoten aan toe. Even goed door scheppen en eet smakelijk!

Zelf maak ik sladressing als volgt:

1 eetlepel balsamico azijn

2 eetlepels azijn

1 theelepel honing

1 theelepel mosterd

6 eetlepels olijfolie

een paar flinke draaien aan de pepermolen

wat fijngesneden bieslook.

Meestal is deze sladressing voldoende voor 3 keer.

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.