Herinner je je deze nog? De telefooncel?

Bezweet sjok ik na een dagje strand met een lichtelijk verbrand gevoel naar het hotel met maar 1 wens: een lekkere verfrissende douche. Halverwege het hotel staan twee telefooncellen naast elkaar en dat doet me eraan denken dat ik beloofd heb het thuisfront niet dagelijks maar toch wel regelmatig op de hoogte te houden van het reilen en zeilen tijdens de vakantie in Salou. Zuchtend sluit ik aan in de rij. Er staan voor allebei de telefooncellen 3 mensen te wachten. Het wachten duurt lang. Wat hebben mensen elkaar toch veel te vertellen! Ongeduldig wippend van het ene been op het andere kijk ik op mijn horloge. Ik sta hier inmiddels al 15 minuten te wachten en krijg het met de minuut warmer. Heb mijn muntgeld al verzameld zodat ik, zodra ik aan de beurt ben, gelijk kan bellen. Ik houd de munten in mijn hand, ze kleven door de hitte en zorgen ervoor dat ik vieze, zwarte handen krijg. Na 20 minuten ben ik eindelijk aan de beurt en ga bellen in een bloedhete telefooncel. Er neemt niemand op. Nou, dan sta je wel even flink te balen. Ik besluit ter plekke mijn zusje te bellen en haar te vragen het nieuws over mij door te geven. Zij neemt gelukkig wel op. Omdat het zo bloedheet is in de telefooncel, doe ik de deur een stukje open voor wat frisse lucht. Ik heb haar nog geen minuut gesproken of er wordt op de deur gebonsd. Een grote, fors uitziende man vraagt mij niet, neen, hij gebiedt mij een einde aan het telefoongesprek te maken. Ik ben volgens hem al veel te lang aan het bellen. Veel te lang? Nog geen minuut. Maar wat doe je als tengere Hollandse zonder vechtsportervaring? Ik besluit eieren voor mijn geld te kiezen en beëindig snel het gesprek.

De goede oude tijd? Telefooncellen kom je niet meer tegen in het straatbeeld. Ik herinner me nog dat je regelmatig langs een telefooncel liep die door vandalen te grazen was genomen. Is het een gemis? Een mobiele telefoon is toch wel erg gemakkelijk. En …………niemand bemoeit zich ermee hoelang jij aan het bellen bent!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.