Heerlijk voorjaarssoepje, komkommersoep met rivierkreeftjes

Ik vind een komkommersoep echt een voorjaarssoepje, maar eigenlijk kan dit het hele jaar door gegeten worden. Je kunt de soep heet eten maar koud is ook mogelijk. Zelf geef ik de voorkeur aan warme soep. Ga je uit van het seizoen dan zijn komkommers in het voorjaar en in de zomer goedkoper dan gedurende de wintermaanden. De rivierkreeftjes, die je op het laatste moment in de soep doet, smaken er verrukkelijk bij. Als garnering kun je rauwe ham nemen, maar dat hoeft niet.

Wat heb je nodig?

1 flesje koksroom

2 komkommers

5 sjalotjes

1 scheutje olijfolie

2 groentebouillontabletten

1 liter water

1 bakje rivierkreeftjes (meestal zit er 100 of 125 gram in een bakje)

3 takjes munt

versgemalen peper

eventueel voor de garnering 4 plakken rauwe ham.

staafmixer

Wat moet je doen?

Pel de sjalotjes en snijd deze in kleine stukken. Was de komkommers goed schoon, snijd ze door de lengte en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Haal de muntblaadjes van de takjes, was de blaadjes en snijd ze. Bewaar enkele muntblaadjes voor de garnering.

Fruit de sjalotten gedurende 2 minuten in een scheutje olijfolie. Zet het water op met de bouillontabletten. Als deze opgelost zijn, doe dan de in stukken gesneden komkommer erbij. Als alles kookt, doe er dan de sjalotten bij en laat 15 minuten op een laag vuur staan. Voeg dan de koksroom en de muntblaadjes toe. Pureer de soep met de staafmixer en doe er naar eigen smaak versgemalen peper bij.

Voor de garnering kun je 4 plakken rauwe ham in repen snijden en in de magnetron of in de koekenpan krokant uitbakken. Doe de soep in een soepkom, voeg de rivierkreeftjes toe en ter garnering eventueel de rauwe ham en een blaadje munt. Smullen maar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.