Haagse bluf, een ouderwets toetje

“Het lijkt heel wat, maar het is voor het grootste gedeelte lucht.” Dat werd vroeger over bepaalde inwoners van Den Haag gezegd. Die tijd is voorbij. Maar de Haagse bluf heeft hier wel zijn naam aan ontleend. Een super gemakkelijk dessert om klaar te maken dat bovendien nog lekker is ook! 

Wat heb je nodig?

 Voor 4 personen

¼ liter bessensap

75 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

1 mespuntje zout

1 mespuntje kaneel

3 eiwitten

Wat moet je doen?

Zorg dat je een vetvrije, schone kom hebt en doe hier alle ingrediënten in. Mix dit door elkaar totdat het heel luchtig is en je de kom om kunt keren zonder dat er iets uitvalt. Dit duurt wel ongeveer 10 minuten. Daarna schenk je de Haagse bluf in glazen. Als garnering kun je er eventueel wat verse besjes opleggen.

Dit gerecht kan niet van te voren worden klaargemaakt want anders loopt het eiwit terug. Nu is het een gemakkelijk recept dus klaarmaken vlak voordat je het opdient is geen probleem.

About the Author

admin
Author with 224 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.