Griep, het kan iedereen overkomen

Het overkwam mij vorige week. En dat net op een dag dat het eigenlijk helemaal niet uitkomt. Wanneer wel, kun je je afvragen. Je wordt op een morgen wakker met overal pijn in je armen en benen. Je bent al een paar dagen verkouden en voelt klammig en rillerig aan. Kortom, je voelt je flink lamlendig. Ja, gegrepen door het griepvirus. Totaal onverwacht. Als je het om je heen vertelt, blijkt dat je niet de enige bent en dat de griep flink heerst.

Wat doe je als je een flinke griep te pakken hebt en waar moet je allemaal op letten?

Zorg voor schone handen. Heb je geniest of gehoest en heb je je handen voor je mond gehouden, was ze daarna.

Kus geen mensen en geef ze ook geen hand. Je kunt op die manier gemakkelijk bacteriën overbrengen.

Zorg er voor dat je niet je neus snuit en vervolgens met je handen aan je gezicht zit. Op die manier kunnen bacteriën zich verspreiden op je ogen, je neus en je mond.

Maak deurknoppen en kranen iedere dag schoon.

Drink voldoende water of warme (gember) thee met honing. Voor een verstopte neus kun je neusdruppels kopen bij drogist of apotheek of zelf een zoutoplossing maken.

Zorg voor voldoende frisse lucht.

Douche je iedere ochtend en trek een schone pyjama aan. Neem vervolgens een paracetamol en zorg ervoor dat je in een goed geventileerde kamer komt. Je zult zien dat je je direct een stuk beter voelt.

Maar het allerbelangrijkste is dat je goed uitrust!

Ik wens iedereen die op dit moment geveld is door de griep heel veel beterschap!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.