Garnalen op de barbecue. Gezond, lekker en goed voor de lijn!

Het mooie weer zit er weer aan te komen voor het aanstaande weekend. Wat is er dan niet gezelliger om te gaan barbecueën. Heerlijk en gemakkelijk. Als je eters krijgt, kun je alles van te voren klaarzetten, zoals rauwkost, salades en stokbrood. En het grote voordeel is dat de kok niet in z’n uppie in de keuken staat maar er gezellig bij zit. Wil je op de gezonde toer? Denk dan eens aan garnalen op de barbecue. Garnalen zijn niet alleen erg lekker, maar ook gezond (rijk aan vitamine B12, jodium, fosfor en seleen) en er zitten weinig calorieën in.

Wat heb je nodig?

DSC_0240

500 gram gepelde en ontdarmde grote garnalen

1 dl olijfolie

1 rode peper, gesnipperd

½ uitgeperste limoen of citroen

1 theelepel kerriepoeder

2 à 3 teentjes knoflook, gesnipperd

paar druppels tabasco

scheutje worcestersaus

beetje zeezout (extra smaak)

paar draaien zwarte peper uit de molen

geperforeerde “aluminium” wegwerpschaal

Wat moet je doen?

DSC_0245Garnalen afspoelen en goed droogdeppen. Olijfolie met de overige ingrediënten goed vermengen. De garnalen door de marinade scheppen en een paar uur in de koelkast zetten. Af en toe omscheppen.

De garnalen op een geperforeerde “aluminium” wegwerpschaal (kun je bij de Action kopen, daar zijn ze het goedkoopst) uitleggen en op de hete barbecue snel laten smoren, wel een keer omdraaien.

Denk er om, de garnalen worden een beetje rosé en zijn dan goed. Liggen ze te lang op de barbecue dan worden ze taai.

Eigenlijk zijn de garnalen zo heerlijk om te eten. Je kunt er natuurlijk altijd mayonaise of een knoflooksausje bij serveren. Ik vind het niet nodig maar smaken verschillen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.