Een zomerse kipsalade

Zomers eet je over het algemeen wat lichter dan in de wintermaanden. Dit gerecht met lauwwarme kip past prima in het zomerbeeld. Lekker licht en niet al te veel calorieën!

Wat heb je nodig? 

400 gram kipfilet (bij voorkeur biologisch of scharrel)

2 bosuitjes

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels olie

sap van 1 citroen of limoen

1 teentje knoflook

peper

2 mandarijnen

4 eetlepels cashewnoten (ongezouten)

sla

sladressing

DSC_0355

Wat moet je doen? 

Doe de sojasaus, olie, citroen- of limoensap met het uitgeperste teentje knoflook en de (vers gemalen) peper in een schaal. Snijd de kipfilet in stukken en doe dit bij het marinademengsel. Zet in de koelkast en laat ongeveer een half uurtje intrekken. Mag ook langer. Je kunt het ook ’s morgens al klaarzetten voor het avondeten.

Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de gemarineerde stukjes kipfilet goed gaar. Snijd ondertussen de bosuitjes fijn, voeg dit toe en laat het een paar minuten meebakken. Vlak voor het opdienen kun je de cashewnoten erbij doen.

Terwijl de kip gaar wordt kun je ondertussen de mandarijnen pellen en ze in stukjes met de sla in een schaal doen. Doe er een klein beetje van je favoriete dressing bij.

Serveer de sla op een groot bord en leg het kippenmengsel er bovenop. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.