Een vegetarische soep met appel of tuinkers

Een lekkere vegetarische mosterdsoep. Zelf maak ik altijd een dubbele hoeveelheid, omdat ik soep de volgende dag ook nog zo lekker vind. Wel in de koelkast bewaren. Je kunt deze soep naar eigen smaak serveren met stukjes appel of met tuinkers. Onderstaande hoeveelheid is voor 8 personen. Wil je minder maken dan kun je de hoeveelheden halveren.

Wat heb je nodig?

50 gram boter

50 gram bloem

1½ liter groentebouillon (gemaakt van 3 groentebouillontabletten)

2 eidooiers (de eiwitten bewaren)

5 eetlepels Dijon mosterd

¼ liter slagroom

3 eetlepels gembernat of gembersiroop

zout, peper

1 bakje tuinkers of 1 appel (in kleine stukjes gesneden)

Kletskoppen, 17 januari 2016 013

 

 

soep, 20 januari 2016 004

 

Wat moet je doen? 

In een pan langzaam de boter smelten. Roer de bloem er doorheen totdat je een glad mengsel hebt. Verwarm dit mengsel even maar pas op dat je het niet bruin laat worden. Al roerende doe je er iedere keer een scheut bouillon doorheen. Van belang is dat je heel goed blijft roeren. Je krijgt dan een lichtgebonden soep. Ondertussen doe je de mosterd met de eidooiers in een kommetje en roer dit los. Vervolgens voeg je de slagroom en het gembernat toe. Dit goed doorgeroerde mengsel gaat bij de soep. Blijf roeren tot de soep warm is (ze mag niet koken). Naar eigen smaak zout en peper toevoegen. Als de soep opgediend is doe je er als laatste de stukjes appel of de tuinkers in. Stukjes appel zorgen voor een frisse smaak terwijl tuinkers een wat pittiger smaak geeft.

Bewaar de eiwitten, want daar heb ik de volgende keer nog een lekker recept voor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.