Eén van de grootste liefdes in showbizzland

Aan één van de meest stabiele en gelukkige huwelijken in showbizzland is vorige week donderdag een einde gekomen door de dood van René Angélil, de echtgenoot van Céline Dion. Hij stierf in de armen van de liefde van zijn leven en wordt vandaag begraven in de Notre-Dame basiliek in Montreal waar hij 21 jaar geleden met Céline trouwde, de vrouw die hij respecteerde als artiest maar bovenal de vrouw die hem tot zijn laatste snik gelukkig maakte.

Céline en René leerden elkaar kennen toen zij nog maar 12 jaar was. De 26 jaar oudere René was zo onder de indruk van de stem van Céline dat hij besloot haar manager te worden. Hij nam een extra hypotheek op zijn huis om haar carrière te financieren. Haar eerste album kwam in 1981 uit en daarna ging haar carrière als een speer omhoog en werd ze een wereldster.

 

celine-dion-2

 

Toen Céline 19 was sprong er een romantische vonk over tussen haar en de man die haar ontdekt had. Hij was gescheiden van zijn tweede vrouw en had al 3 kinderen waarvan de oudste 2 maanden ouder was dan Céline. Maar dit alles bleek geen beletsel voor hun liefde.  Voor de buitenwereld hielden zij hun relatie nog geheim, maar toch verloofden ze zich in 1991. Twee jaar na deze verloving wist het publiek nog steeds niets van hun liefde. Later vertelde Céline  hierover in het blad People: “Ik was bang wat de mensen ervan zouden vinden”. Maar de liefde overwint alles en in 1994 werd het verlangen om hun geluk met de wereld te delen te groot. “Wanneer je verliefd bent wil je het met de hele wereld delen.” Op 17 december van dat jaar trouwden ze in de Notre-Dame basiliek in Montreal. De plechtigheid werd life op de Canadese televisie uitgezonden.

 

1DB2F454

 

Moeilijke tijden deden zich voor toen er in 1998 bij René keelkanker werd geconstateerd, Céline wilde haar man steunen tijdens de chemokuren en besloot een rustpauze te nemen. Hij genas van kanker en het geluk leek hen weer toe te lachen. Zeker toen hun liefde in januari 2001 bezegeld werd met de geboorte van zoon René-Charles. Het stel deed er niet geheimzinnig over dat dit gebeurd was na een IVF behandeling.  In oktober 2010, na herhaalde IVF-pogingen, kregen ze nog een tweeling, 2 jongens, Eddy en Nelson. Céline was toen al 42, haar echtgenoot 68.

In 2013 kreeg Céline, terwijl zij na een repetitie voor The Voice naar haar kleedkamer liep, opnieuw slecht nieuws. De keelkanker bij René was teruggekomen. Hij werd geopereerd aan zijn tumor en Céline annuleerde al haar concerten en stopte met zingen omdat zij voor haar zieke man wilde zorgen. In een interview met ABC News vertelde de zangeres dat haar man zelf niet kon eten en dat hij sondevoeding kreeg. “We leven van dag tot dag.” Door zijn ziekte was René ook gedwongen zich terug te trekken als haar manager. Pas in de tweede helft van 2015 hervatte zij, op uitdrukkelijk verzoek van haar man, haar carrière. Toen zij voor het eerst sinds lange tijd weer op het podium stond, eerde ze haar man. “Ik zing voor hem, want ik wil dat hij ziet hoe sterk ik ben.” De laatste weken week Céline niet van het ziekbed van haar geliefde. René had nog één wens en dat was om in de armen van zijn grote liefde te sterven.

Het zijn moeilijke tijden voor de zangeres. Zij verloor niet alleen haar grote liefde aan kanker ook haar broer kwam 2 dagen na de dood van haar man aan kanker te overlijden.

Bron en foto’s: People

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.