In deze tijd van het jaar zijn de courgettes heel goedkoop. Regelmatig zie ik ze in de supermarkt voorbij komen voor € 0,49. Tijd bij uitstek dus om hier een lekkere soep van te maken. Wil je een vegetarische soep maken dan gebruik je groentebouillontabletten en anders kun je kippenbouillontabletten nemen. Ik heb deze keer gele courgettes gebruikt. Het maakt echter niet uit of je groene of gele gebruikt.
Wat heb je nodig?
2 middelgrote courgettes (samen ongeveer 500 gram)
1 liter bouillon (gemaakt van 2 groentebouillontabletten of 2 kippenbouillontabletten)
1 grote ui of 2 kleinere exemplaren
2 teentjes knoflook
peper uit de molen
1 scheut olijfolie
eventueel ter garnering een beetje room
staafmixer
Wat moet je doen?
Zorg dat de bouillon klaarstaat. Snijd de ui en fruit deze met een scheut olijfolie in een wok of hapjespan. Pers de knoflookteentjes hier bovenuit. Schil de courgettes en snijd deze in blokken. Voeg dit toe aan de ui en knoflook. Bak ongeveer 5 minuten mee. Doe dit mengsel vervolgens in de pan met bouillon, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken. Dan pureer je alles met de staafmixer. Doe er naar eigen smaak verse peper bij. Vlak voor het opdienen kun je eventueel een scheutje room in de soepkom doen en hier een draai met de lepel mee maken. Staat leuk! Eet smakelijk!
Leave a Comment