Een stedentrip naar New York? Dit zijn mijn 7 favoriete hotspots

New York ofwel the city that never sleeps. Ik ben er dol op en probeer er ieder jaar samen met mijn dochter een paar dagen naar toe te gaan. Heerlijk rondslenteren, musicals bezoeken, shoppen en gezellig samen eten. Alhoewel het niet de gewoonte is in New York om urenlang te tafelen. Als je iets bestelt krijg je binnen no-time je bord met eten voorgeschoteld. Er zijn een aantal hotspots waar we jaarlijks terugkomen en die ik graag met jullie wil delen.

Ground Zero. Als je hier staat, ben je stil. Het is dan ook zeer indrukwekkend. Het monument is in 2011 door Obama geopend. Twee waterbakken die staan op de plek waar vroeger de Twin Towers stonden. Er omheen is een koperen reling gebouwd met hierin de namen van de slachtoffers gegrafeerd.

Brooklyn is de laatste jaren behoorlijk hip en happening geworden. Bedford Avenue en dan met name tussen N4 en N12 is leuk om rond te wandelen. Er zijn veel restaurantjes en eigentijdse boetieks. Ben je moe van al het geslenter dan is het leuk om bij het Wythe hotel te gaan zitten voor een hapje en een drankje. Je hebt hier een schitterend uitzicht op de skyline van New York (zie foto bij de kop van het artikel).

Rockefeller Center staat bekend om zijn ijsbaan en je ziet enthousiaste schaatsers zelfs ’s avonds in het donker deze sport beoefenen. In de buurt van het Rockefeller Center heb je 5th Avenue waar je winkels van beroemde designers vindt.

Het is vandaag Halloween. Dat wordt in Amerika uitgebreid gevierd. Bij het Rockefeller Center zijn de bloembakken hier al op aangepast met kleurige pompoenen. Ga je naar de 70ste verdieping van het Rockefeller Center dan kun je over heel New York uitkijken, maar dat kun je ook op veel andere plekken waar je geen kaartje hoeft te kopen.

Draaiend restaurant van Marriott Marquis op Times Square. Dit restaurant is gelegen op de bovenste verdieping. Je draait langzaam rond en ziet NY langzaam voorbij komen. Jammer dat het altijd donker is als je gaat dineren, maar NY by night is ook de moeite waard. Wel van te voren reserveren en een tafel bij het raam vragen!

Times Square zelf mag je natuurlijk ook niet missen. Of je er nu ’s morgens of ’s avonds bent, het is hier altijd druk. Midden op Times Square staan de beroemde rode trappen, waar je een keer op gezeten moet hebben. Hier heb je een goed uitzicht op de drukte op Times Square.

Macy. Wat doe je op een dag waarop het de gehele dag regent? Shoppen! Wij zijn naar Macy’s geweest, het grootste warenhuis ter wereld waar je zonder veel moeite een hele dag kunt doorbrengen. Er is een restaurant waar je tussendoor prima terecht kunt voor de lunch en een hapje en een drankje.

Central Park. Gelukkig was het de volgende dag weer droog en scheen er een zonnetje. Dus op naar het beroemdste park van New York. Je kunt hier fietsen, joggen en natuurlijk wandelen.

Wil je thuis nog eens herinnerd worden aan de taxi’s in New York? Er zijn hier zelfs schoenen van te koop!

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.