Een koud komkommersoepje op een warme zomerdag! Als dat geen succes is….

Heerlijk, een warme zomeravond. Vrienden die komen eten. Je wilt niet al te zwaar tafelen maar toch wat lekkere dingen op tafel zetten. Deze koude, vegetarische komkommersoep is daar bij uitstek geschikt voor. Eerlijk gezegd, in de zomer vind ik het heerlijk, maar geef mij op een koude winterdag maar een lekkere warme soep!

Wat heb je nodig?

2 komkommers

2 middelgrote uien

2 teentjes knoflook

½ liter groentebouillon (gewoon gemaakt van een groentebouillontablet)

een klein scheutje olijfolie (alleen om in te bakken)

versgemalen peper

Wat moet je doen?

 Maak de komkommers goed schoon en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan, laat warm worden en doe hier de uien en de uitgeperste knoflook bij. Als dit goed aangebakken is voeg je de stukken komkommer toe.

Ongeveer 5 minuten doorbakken. Ondertussen maak je bouillon van het tablet en doe dit bij het mengsel. Deksel op de pan en ongeveer 15 minuten laten trekken. Dan de staafmixer er doorheen. Vervolgens zeef je de soep zodat die mooi glad is. Maak op smaak met vers gemalen peper. Het voordeel van een koude soep is niet alleen dat je deze van te voren kunt maken, je kunt deze zelfs van te voren in de soepkom doen. Wel zo gemakkelijk als je bezoek hebt!

Ik heb de soep met groentebouillon gemaakt omdat een van de gasten vegetariër is. Je kunt ook kippenbouillon gebruiken. En wil je het helemaal lekker maken dan kun je er vlak voor het opdienen naar eigen smaak bijvoorbeeld garnalen, gerookte zalm of rauwe ham toevoegen. Komkommer heeft geen uitgesproken sterke smaak dus kan gemakkelijk gecombineerd worden.

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.