Een intense liefde die voorbij ging

Verdrietig zit ze op een rotsblok voor zich uit te staren. De golven klotsen tegen de rotsblokken aan en wanneer er een wilde golf aankomt, krijgt ze een lading zeewater over zich heen. Het lijkt haar niet te deren, terwijl ze voor zich uit staart. Vanavond vliegen ze naar huis, dan is de vakantie voorbij maar het ergste is het definitieve afscheid en de wetenschap dat dan echt alles voorbij is.

Twee jaar was ze intens gelukkig met hem. Natuurlijk kende deze periode ook ups en downs maar ze wisten er samen altijd weer uit te komen. En nu ……. twee weken voordat ze op vakantie zouden gaan, vertelde hij haar dat zij niet de vrouw is waarmee hij de rest van zijn leven wil delen. Wat is er mis gegaan? Haar gedachten gaan terug naar de afgelopen jaren. Ze ontmoette hem toen ze een jaar gescheiden was. In de ogen van haar ex-man kon ze nooit iets goeds doen en daar was ze behoorlijk onzeker van geworden. Hij wist die onzekerheid bij haar weg te nemen en ze bloeide op. Ze genoot van het leven met hem, samen koken, samen een jong katje uit het asiel halen, samen naar de film, samen op bezoek bij vrienden, maar ook eindeloze gesprekken samen over het leven, over hun toekomst samen. En niet te vergeten, de heerlijke nachten samen. Met zijn armen om haar heen dacht ze de hele wereld aan te kunnen.

Ze keek er naar uit en nu is alles in één klap voorbij. Haar hele toekomst, waar ze zo vol vertrouwen naar uitkeek omdat het een toekomst met hem was, het is voorbij. Terwijl ze naar de golven kijkt die met hun schuimende koppen tegen de rotsen slaan, moet ze wel toegeven dat er de laatste tijd langzamerhand iets veranderde in hun relatie. Maar wat? Ze kon het niet precies zeggen. Het was een gevoel. Het gevoel dat ze geen geliefden meer waren. Die vrijdagavond toen hij haar vertelde dat dat gevoel wederzijds was en hij een toekomst samen niet meer zag zitten, kwam in haar ogen toch nog onverwacht. Ze hebben er de hele nacht samen over gepraat. Ook over de vakantie die gepland stond en al geboekt was. Ze besloten “als goede vrienden” toch nog samen weg te gaan. Wat wil je? De eenzaamheid en kou in Nederland trotseren of nog 2 weken samen zijn op een warm zonnig eiland? En nu zit ze hier en is deze vakantie bijna ten einde. Hoe moeilijk het soms ook was, ze heeft ervan genoten. In de zon op het strand liggen, zwemmen in zee, ’s avonds gezellig eten in een van de vele restaurantjes die het eiland kent. Wat zou het een perfecte vakantie zijn geweest. Overdag kon ze alles vergeten en alleen aan het moment zelf denken. Maar als ze ’s avonds naast hem in bed lag, werd ze weer teruggeworpen naar de realiteit. Goed slapen lukte niet, want ze probeerden allebei zo ver mogelijk bij elkaar vandaan te liggen.

Hij was lief voor haar, want er waren veel momenten dat ze het moeilijk had. Zijn troostende arm om haar heen, wat zal ze dat verschrikkelijk missen. Zijn geduld om haar voor de zoveelste keer uit te leggen, waarom hij het niet meer ziet zitten. Dat het niet aan haar ligt, dat ze een geweldige vrouw is. En wat had ze nog een hoop voordat ze met vakantie gingen. Hoop dat ze elkaar op dit prachtige tropische eiland opnieuw zouden vinden. Haar blonde haren die door de zon nog lichter zijn geworden en haar door de zon gebruinde lichaam maken dat ze er goed uit ziet, maar op dit moment interesseert haar dat niet.

Vanavond vliegen ze samen naar huis. Morgen volgt het afscheid op Schiphol. Ze krijgt een wee gevoel in haar maag, als ze over het afscheid denkt. Ze zal proberen niet te huilen, maar weet nu al dat haar dat toch niet lukt. Hij gaat door naar zijn werk, zij gaat naar haar appartement. Haar appartement dat leeg zal zijn nu hij vlak voor de vakantie zijn laatste spulletjes heeft opgehaald. Ze ziet er tegenop om de komende weken tegen familie en vrienden te moeten vertellen dat ze weer alleen is. Samen hadden ze besloten om hier mee te wachten tot na de vakantie. Terwijl ze op het rotsblok naar de zee kijkt en haar gedachten de vrije loop laat, lijkt het wel of het water in al zijn kleurschakeringen haar kracht geeft. En langzamerhand sprankelt er weer hoop voor de toekomst.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.