Een herfststuk met een bijzondere symboliek

Afgelopen weekend was het weer zover, onze jaarlijkse moeder/dochterdag. Drie studiegenootjes die al jaren elkaars BFF zijn en die ook al jaren met hun moeders een gezellig dagje uit houden. Hoewel de groep maar één keer per jaar bij elkaar komt, klikt het met zijn allen en verheugt iedereen zich dan ook op dit festijn dat het ene jaar door de dochters en het andere jaar door de moeders georganiseerd wordt. Deze zaterdag togen we naar het Hoge Noorden. Behalve gezellig bijkletsen, eten en drinken doen we ook ieder jaar een activiteit. Dat kan variëren van een museumbezoek (maar dan wel het Bols museum waar na afloop geproefd mag worden!) tot een sushi workshop of een bezoek aan de Escape Room. Dit jaar stond  een workshop bloemschikken op het programma maar wel met een heel bijzondere missie! Namelijk een herfststuk moeder/dochter!

We kregen allemaal een schaal in de vorm van een bootje waar we een herfststuk opmaakten. Eerst de oase.

Daarna werd het geheel met hedera bedekt.

Hortensia’s zijn ideaal bij het maken van een herfststuk.

Er stonden allerlei materialen op tafel waar je het stuk mee kon opleuken.

En dan het leukste. De finishing Touch met appeltjes, lantaarntjes, stukjes gedroogd citrusfruit etc.

Maar toen kwam de clou van het verhaal in de vorm van een klein glazen potje. De bedoeling was dat de moeders hier een stuk van maakten voor hun dochter in de stijl waarin de dochters hun creatie gemaakt hadden. Andersom maakten de dochters het glazen potje op voor hun moeder.

Wanneer de oase in een glazen potje gaat, rol dan wel een groen blad om de oase. Staat leuker en snijd de oase bovenop schuin af. Vul het geheel weer op met hedera en maak het af met die materialen die de ander in haar stuk verwerkt heeft. Vervolgens krijg jij het stukje van je dochter en geef je jouw stuk aan je dochter.  Tot slot rol je een tak asparagus op, zet deze vast in je eigen stuk en in het stuk van je dochter zodat beide stukken met elkaar verbonden worden. Nu heb ik de liefste dochter van de hele wereld (dat vinden de andere moeders ook van hun dochter!) en hoef ik de band met mijn dochter niet te symboliseren door deze tak, maar ik vond de gedachte erachter toch wel heel bijzonder en vond het leuk om dit met jullie te delen.

Wat ik ook altijd heel leuk vind is dat zes mensen dezelfde opdracht krijgen en dat er niet één stuk hetzelfde is. Zo is in dit stuk veel meer groene appeltjes verwerkt en nauwelijks hortensia waardoor het er weer heel anders uitziet.

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.