Een heel bijzonder bruiloftsweekend in Italië

Wij zijn donderdagmiddag al vroeg op de Masseria, het grote landgoed waar de komende dagen het huwelijk wordt gevierd. Alles is hier compleet, een prachtige buitenruimte waar het bij mooi weer tot ’s avonds laat aangenaam toeven is, een kapelletje, een feestruimte waar sfeervol gedineerd kan worden maar waar ook een feest gehouden kan worden, een zwembad en last but not least hotelkamers voor alle genodigden.

dsc_0022

dsc_0020

Na ons komen nog meer gasten binnendruppelen, die net zoals wij, van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om er een paar dagen vakantie aan vast te knopen. Er heerst een gezellige sfeer, er zijn bekenden en onbekenden en iedereen kletst gezellig met elkaar. We zijn allemaal in feeststemming ondanks het sombere weer en het besef dat het in Nederland nu prachtig, zonnig weer is met een temperatuur die tegen de 30 graden loopt. De hotelkamers hebben een Italiaans sfeertje maar zijn van alle gemakken voorzien. Als we de koffers uitgepakt hebben en de feestkleding opgehangen hebben, gaan we nog even het plaatsje bezichtigen.

dsc_0018Het is even schrikken als we terugkomen want er staat een ambulance met zwaailicht voor de poort waar wij door heen moeten. Ik krijg een wee gevoel in mijn maag en wil eigenlijk de poort niet door terwijl allerlei gedachten door mijn hoofd spoken. Gelukkig valt het allemaal mee. Een van de personeelsleden heeft een epileptische aanval gehad en wordt onderzocht. Later op de avond is hij (op uitdrukkelijk eigen verzoek) gewoon weer aan het werk.  

Inmiddels is ook de bus met gasten gearriveerd die ’s middags met het vliegtuig op Bari zijn geland en is het gezelschap compleet.

_h7b9549

Tijdens het glaasje bubbels voorafgaand aan het buffet is er voor iedere gast een woordje door het bruidspaar. Dit gebeurt op een dermate persoonlijke wijze dat iedereen zich onmiddellijk meer dan welkom voelt. Na het buffet gaat iedereen tot in de kleine uurtjes door om onder het genot van een drankje gezellig bij te kletsen. 

De volgende ochtend begint al vroeg voor ons met een bezoek aan de kapper in het dichtstbijzijnde plaatsje. Het valt mij vaak op hoe kappers in het buitenland hun klanten met zorg behandelen. Voor 14 euro worden mijn haren gewassen en uitgebreid geföhnd. Als we terug zijn op de Masseria horen we dat de plechtigheid die oorspronkelijk om 17.00 uur zou plaatsvinden, vervroegd wordt naar 11.30 uur. Met alle moderne communicatieapparatuur is namelijk uitgebreid bekeken hoe het weer er vandaag uitziet. En dat is niet best. Zeker niet aan het eind van de middag. Hulde aan de beide ceremoniemeesters die rustig en kalm het programma omgooien en op ieder detail letten.

_i7a8683

 De plaats waar de plechtigheid zal plaatsvinden, ziet er superromantisch uit. Er staan stoeltjes onder met klimop begroeide eeuwenoude stenen bogen en het bruidspaar kijkt via een Middeleeuwse Romeinse boog uit op de velden. Rondom de tafel voor het bruidspaar liggen in een cirkel rozenblaadjes op de grond. Dan is het zover. Eerst komt de bruidegom aan de arm van zijn moeder en vervolgens de bruid aan de arm van haar vader. Ze worden muzikaal verwelkomd door een vriend die op de gitaar speelt en het lied “Wonderful Tonight” van Eric Clapton zingt. Een andere vriend leidt de plechtigheid en doet dit op sublieme wijze, rustig en met humor. Halverwege gooit het weer toch roet in het eten. Eerst zijn het alleen nog maar dreigende wolken maar dan komt de regen toch echt met bakken uit de hemel zetten. Een gevoel van saamhorigheid ontspint zich wanneer iedereen de aanwezige paraplu’s met elkaar deelt, zich met 4 man onder één paraplu wurmt en vervolgens naar de kapel spoedt waar de plechtigheid wordt voortgezet. Ik denk dat maar weinig bruidsparen kunnen zeggen dat hun ceremonie buiten begon en eindigde in een kapelletje!

regen-in-puglia

De rest van de dag wordt binnen gehouden. Er zijn mooie toespraken, er is een huwelijkskrantje en er is een quiz. Er wordt lekker gegeten en gedronken. ’s Avonds bij het feest is er muziek. Een vriend speelt saxofoon, er is een violiste en een dj. Een prachtig feest. Ik, als 50 plusser, lig al lang op één oor wanneer het feest in de ochtend eindigt met een duik in het zwembad. 

De volgende ochtend is het stralend weer. Er is nog een anti-kater ontbijt waarna  iedereen wordt uitgezwaaid door het bruidspaar. Het was een geweldige gebeurtenis die ik niet snel zal vergeten!

_h7b8746

 

 

About the Author

admin
Author with 238 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.