De prachtige kleuren van de herfst

Zodra de wintertijd zijn intrede heeft gedaan, heb ik altijd echt pas het idee dat het herfst is. Afgelopen weekend was het zover, hebben we de klok een uur teruggezet waardoor we een extra lange nacht hadden. Maar vanaf dat tijdstip is het ook ’s avonds vroeger donker.

Herfst, een jaargetijde wat mij altijd doet denken aan lange boswandelingen. De bladeren vallen van de bomen, maar krijgen ook de meest prachtige kleuren, variërend van geel, oranje tot donkerrood. Wanneer het schemerig wordt, heeft ook de lucht verschillende mooie kleurschakeringen. Thuisgekomen doe je de kaarsen en de schemerlampen aan. Je gaat niet meer barbecueën, maar wel ga je aan de boerenkool met worst. Iets dat in deze tijd van het jaar prima smaakt. Je kunt nu alvast dennenappels en kastanjes zoeken voor het maken van kerststukjes. Maar waarom zolang wachten? De dennenappels kun je in een mooie, glazen vaas stoppen, wat (kerst)- verlichting erin en voilà je creëert een leuke sfeerverlichting.

Afgelopen weekend maakten we een boswandeling en dan zie je hoe mooi de natuur is.

Een bankje om even uit te rusten
Leuk tafereel, een bootje tegen de boom
Een leeuwenkop uitgesneden in hout
Een witte paddenstoel tussen het groen
En hier een oranje exemplaar tussen het hout
Deze drie paddenstoelen lijken wel bloemetjes in het gras
De rood met witte paddestoel tussen de herfstbladeren

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.