De laatste trends voor 2019

We zitten alweer in de tweede helft van januari 2019. Wat vliegt de tijd toch weer voorbij. Ongemerkt worden de dagen alweer langer. Komt er nog een echte winter of krijgen we dit jaar een kwakkelwinter? We weten het niet. Wat we wel weten zijn de trends voor 2019. Ik heb er even een paar op een rijtje gezet.

We gaan er steeds meer op letten. Het milieu. Hoewel Nederland verdeeld is over de kosten van een klimaatakkoord willen we met zijn allen wel op onze eigen manier meewerken aan een beter milieu. We scheiden steeds meer afval, nemen vaker de fiets of de benenwagen, douchen net iets korter. Zelf merk ik dat als ik een verpakking heb dat bestaat uit papier en plastic ik het papier er afhaal en in de papiercontainer stop en het plastic in de daarvoor bestemde zak. Tja, het zijn maar kleine dingen maar ook kleine dingen helpen!

Bovendien valt het mij op dat zelfs bij de meest doorgewinterde vleeseters er 1 of 2 dagen per week geen vlees meer wordt gegeten.

De duurzame trend zet zich ook voort in kleding. Steeds meer kiest de modebewuste Nederlander voor duurzaam. Een paar goede basics die jaren meegaan en niet ieder jaar een compleet nieuwe garderobe. Winkel eens in je eigen kledingkast. Maxima is hier een goed voorbeeld van. Je ziet haar regelmatig in kleding die ze al jaren in haar kast heeft hangen. De modetrend het komend seizoen is kleurrijk en bestaat uit veel natuurlijke materialen zoals linnen, katoen en leer. Oranje, geel en dieprood zijn kleuren die helemaal hip en happening zijn. En natuurlijk is denim niet meer weg te denken. Dus als je iets in die kleuren kunt scoren in de sales die er momenteel overal zijn, sla je slag!

Diëten volgen is zo niet meer anno 2019. Nee, de meesten van ons willen wel wat vet verliezen maar om hier nu uitgebreid voor te gaan diëten…… Bovendien is de ervaring dat bij de meest fanatieke afvallers onder ons het vet er na het gevolgde  dieet zo weer aan zit. Het is momenteel meer een trend om gewoon goed en gezond te eten en minder te snoepen. Wel is “Dry January” helemaal ingeburgerd. De hele maand januari geen alcohol drinken. En dat is iets dat de meesten van ons nog wel vol houden! En een groot bijkomend voordeel is dat je hier van afvalt.

Tot slot nog even een persoonlijke noot. Ik vind het vreselijk leuk om voor Babbels en Brabbels te schrijven. Ik word niet gesponsord en doe dit in mijn eentje. Hoe leuk ik het ook vind, het kost gewoon heel veel tijd. En je zult het niet geloven, maar hoe ouder ik word hoe drukker ik het krijg. Kinderen, kleinkinderen, schrijven voor Babbels en Brabbels, werk, een boek schrijven. Het kost allemaal veel tijd. En als ik ’s morgens een telefoontje krijg of ik kan oppassen omdat er een kleinkind ziek is, dan wil ik dat ook graag doen. Het gevolg is dus dat ik keuzes moet maken. Daarom komt er vanaf deze maand niet meer iedere week maar iedere veertien dagen een nieuwe Babbels en Brabbels en wel de 2e en de 4e woensdag van de maand. Een ding is zeker, ik blijf in ieder geval mijn uiterste best doen om jullie van leuke boeiende artikelen te blijven voorzien!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.