De gemakkelijkste paté om zelf te maken, makreelpaté

De komende Kerst schotel ik mijn gasten als voorgerecht een heerlijke, zelfgemaakte makreelpaté voor. Ze zeggen weleens dat de eerste klap een daalder waard is. Ik vind dat dit ook van toepassing is op je eerste gerecht tijdens een diner. Is dat goed geslaagd dan kan de rest ook niet meer stuk. Deze paté kun je een paar dagen van te voren klaarmaken. Goed gekoeld blijft de paté ruim 3 dagen goed. Ik gebruik hem als voorgerecht, maar je kunt hem ook als lunchgerecht serveren. Lekker met stokbrood. Of in kleinere porties als amuse.

Wat heb je nodig? 

1 gerookte makreel van ongeveer 300 gram

1 eetlepel fijngesneden dille

1 eetlepel fijngesneden peterselie

1 eetlepel mosterd

het sap van 1 limoen of citroen

1 paar druppels tabasco

200 gram roomkaas

peper

Wat moet je doen?

Ontdoe de makreel van zijn vel en graten. Let goed op dat alle graten verwijderd zijn. Vervolgens doe je alle ingrediënten in een kom en zet je de staafmixer erop. Goed mengen en klaar is Kees. Wil je de paté als voorgerecht serveren dan kun je ze in kleine glaasjes doen en er eventueel een sneetje verse toast bij serveren. Gebruik je de paté als lunchgerecht dan doe je alles in een leuke schaal. Garneren met een takje dille.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.