Dagje pretpark “all inclusive”?

Wanneer je een dagje naar een pretpark gaat, betaal je vaak niet alleen de entreekosten maar komt er nog een aardig bedrag bij wanneer je een kop koffie, een drankje, een broodje en een ijsje koopt. Ga je naar Kernie’s Familiepark Wunderland in Kalkar dan heb je in ieder geval geen bijkomende kosten. Tenminste als je je beperkt tot koffie, thee, frisdrank, een patatje met en een soft ijsje. Je kunt hier zoveel van nemen als je wilt en het is allemaal inbegrepen bij het entreegeld.

Kalkar ligt net over de grens in Duitsland. Vanaf Nijmegen is het ongeveer 40 kilometer. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw is er begonnen met de bouw van een kerncentrale. Er waren echter zoveel protesten tegen (ook vanuit Nederland) dat deze nooit is afgebouwd. In 1991 besloot de Duitse regering tot definitieve stillegging. De Nederlander Hennie van de Most heeft er vervolgens een pretpark gebouwd met de “all inclusive” formule. Het park is bijvoorbeeld niet zo groot als de Efteling maar met 45 verschillende attracties kun je hier een leuke dag doorbrengen.

DSCN6027 Zo zijn er volop draaimolens, treintjes, een ballenbak en draaiende theekopjes voor de allerkleinsten. Voor grotere kinderen en volwassenen vind je onder andere een achtbaan, de wildwaterbaan en het reuzenrad. Als je geen last van hoogtevrees hebt, kun je in de Vertical Swing, een zweefmolen die je naar grote hoogtes brengt. Wil je je dag sportief doorbrengen dan is er een grote klimwand waar je een klim van 45 meter kunt maken!

DSCN6026

En houd je nou helemaal niet van pretparken, dan kan iedereen zich vermaken, terwijl jij lekker achter een drankje naar de boten op de Rijn kijkt.

DSCN6029

DSCN6028

Het parkeren is gratis. Wil je er een dagje naar toe kijk dan wel op internet naar de tickets. De goedkoopste tickets die ik gezien heb waren 16,95 euro, de duurste 27,50 euro, dus dat scheelt nogal wat. Voor meer informatie en openingstijden, kijk op: www.wunderlandkalkar.eu.

About the Author

admin
Author with 236 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.