Dagje Amsterdam en geen parkeerproblemen?

Een dagje Amsterdam, altijd leuk. De grote vraag is alleen: hoe kom je er? Woon je in een plaats met een perfecte treinverbinding dan is de trein natuurlijk dé oplossing. Helaas is dat niet overal het geval. En als je dan eerst met de bus naar een station moet en vervolgens ook nog eens moet overstappen dan wordt de reis met het openbaar vervoer wel aanmerkelijk langer dan wanneer je de auto neemt. Probleem met de auto is dan weer het parkeren. Niet alleen waar, maar ook de kosten. Parkeren in Amsterdam varieert van 3 tot zelfs 8 euro per uur. Nu heb ik een ideale oplossing. De een zegt hierover: “Nooit van gehoord, lijkt me ideaal”. Van een ander hoor ik juist weer: “O, dat doe ik altijd, is inderdaad een hele goede oplossing.” Behoor jij tot de eerste groep dan hierbij mijn tip. Ga met de auto naar Amsterdam-Arena. Transferium Arena is gelegen aan de A2 in Duivendrecht. Daar aangekomen volg je de borden P + R Arena. Belangrijk is dat je de ingang P + R neemt. Als je je auto geparkeerd hebt ga je met de metro of de sneltram naar Amsterdam. Als je na een gezellig dagje Amsterdam weer met terug bent in de Arena, ga je naar de parkeerautomaat. Bij de automaat staat P + R aangegeven. Doe je parkeerkaart in de automaat en houd vervolgens je ov kaart voor de lezer. Je hoeft dan maar 1 euro voor het parkeren te betalen.

Er zijn wel enkele restricties. Parkeren voor 1 euro kan alleen op werkdagen na 10.00 uur en in het weekend. Er moeten echter geen voetbalwedstrijden, concerten of evenementen gehouden worden in de Arena of in Ziggodome. Dan gaat deze vlieger niet op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.