Couscous salade, lekker en gezond!

Het zal zo’n twintig jaar geleden zijn, dat we in een restaurant op Curaçao, een verrukkelijke couscous salade kregen voorgeschoteld. De eigenaar was vereerd dat we zo gecharmeerd waren van zijn culinaire product en legde uit hoe hij het gemaakt had. Er was alleen één probleem. Ik wist toen nog niet wat couscous was. Bereidwillig legde hij, in zijn beste Engels, uit wat ik me bij couscous moest voorstellen. Uiteindelijk heeft hij me maar een pak hiervan meegegeven. Dat heb ik thuis nog lang bewaard, maar er niets mee gedaan. Dus wat doe je dan op een gegeven moment? Weggooien omdat het te oud is en daardoor vermoedelijk niet meer goed. Anno 2019 is couscous helemaal ingeburgerd. Ik dacht laatst terug aan de lekkere salade, die ik op Curaçao gegeten heb. Ben diep in mijn geheugen gaan graven en heb het geprobeerd na te maken. Het is, zoals je van mij gewend bent, gemakkelijk en bovendien kun je het rustig een dag van te voren klaarmaken.

Wat heb je nodig?

een pak couscous

2 bosuitjes

1 pepertje

1 paprika

Ongeveer 15 snoeptomaatjes

1 hand pijnboompitten

peper, (eventueel) zout

Wat moet je doen?

Maak de couscous klaar zoals op de verpakking vermeld staat. Terwijl de couscous afkoelt, was je bosuitjes, peper, paprika en snoeptomaatjes. Vervolgens snijd je de bosuitjes in kleine ringetjes, het pepertje (zonder zaad), de paprika en de tomaat in kleine stukjes. De pijnboompitten even roosteren. Tot slot doe je alle ingrediënten bij elkaar en laat het intrekken. Peper uit de molen (en eventueel zout) naar eigen smaak toevoegen en smullen maar!

Dit is een recept waar je heel veel mee kunt experimenteren. Houd je bijvoorbeeld niet van paprika, dan kun je kleine stukjes courgette toevoegen. Heb je geen pijnboompitten in huis, maar wel walnoten? Je kunt het zo maken zoals jij dat wilt.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.