Courgettetijd!

Ze zijn volop te koop, deze tijd van het jaar. Bovendien zijn ze gezond en goedkoop. Tijd bij uitstek dus om een lekkere courgettesoep te maken. Wil je een vegetarische soep, dan gebruik je groentebouillontabletten en anders kun je kippenbouillontabletten nemen. Ik heb deze keer gele courgettes gebruikt. Het maakt echter niet uit of je groene of gele gebruikt.

Wat heb je nodig?

2 middelgrote courgettes (samen ongeveer 500 gram)

1 liter bouillon (gemaakt van 2 groentebouillontabletten of 2 kippenbouillontabletten)

1 grote ui of 2 kleinere exemplaren

2 teentjes knoflook

peper uit de molen

1 scheut olijfolie

eventueel ter garnering een beetje room

staafmixer

Wat moet je doen?

Zorg dat de bouillon klaarstaat. Snijd de ui en fruit deze met een scheut olijfolie in een wok of hapjespan. Pers de knoflookteentjes hier bovenuit. Schil de courgettes en snijd deze in blokken. Voeg dit toe aan de ui en knoflook. Bak ongeveer 5 minuten mee. Doe dit mengsel vervolgens in de pan met bouillon, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken. Dan pureer je alles met de staafmixer. Doe er naar eigen smaak verse peper bij. Vlak voor het opdienen kun je eventueel een scheutje room in de soepkom doen en hier een draai met de lepel mee maken. Staat leuk! Eet smakelijk!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.