Camembertsoep met stukjes roquefort

Het is ongeveer 20 jaar geleden. We hadden een etentje in een restaurant. Een van de voorgerechten was camembertsoep met stukjes roquefort erin. Iedereen vond de soep verrukkelijk. Maar het geheim van de kok, het recept van de soep kregen we niet. Ik ben thuis aan het experimenteren gegaan totdat ik de soep nagemaakt had. Althans, zoals ik dacht dat de soep in het restaurant smaakte. En……….het was helemaal niet moeilijk!

Komt iemand voor het eerst bij ons eten, dan staat de camembertsoep geheid op het menu!  En vrijwel iedereen wil het recept na afloop graag hebben!  Zelf ben ik dol op roquefort. Mijn jongste lust alles behalve roquefort. De camembertsoep vindt hij, zonder de roquefort, ook heerlijk.

Wat heb je nodig?

DSCN5527

80 gram boter (of margarine)

80 gram bloem

2 liter bouillon (eenvoudig gemaakt van groentebouillonblokjes)

1 camembert (250 gram). De camembert wordt meegekookt, dus je kunt gewoon de goedkoopste nemen.

voor de liefhebbers een stukje roquefort

een staafmixer.

Wat moet je doen?

Maak eerst van de groentebouillonblokjes een bouillon en laat deze op een laag pitje staan zodat ze warm blijft.

Smelt de boter zachtjes in een pan. Als de boter gesmolten is (niet bruin laten worden), roer je de bloem er door heen totdat er een glad mengsel is ontstaan. Even goed doorroeren en dan voeg je ongeveer een kwart van de warme bouillon toe en blijf roeren totdat je weer een gladde massa hebt. Doe al roerende beetje bij beetje de rest van de bouillon erbij en laat de soep aan de kook komen.

DSCN5532

Snij de camembert in grove stukken en doe deze bij de soep. Laat het geheel een half uurtje op een zacht vuurtje staan. De camembert wordt opgenomen in de soep. Je ziet wel de witte schillen drijven.

DSCN5537

Tot slot maak je de soep af door de staafmixer er doorheen te halen. Je krijgt dan een mooie, gladde soep.

DSCN5538

Als je de soep opdient, kun je een klein stukje roquefort in het midden leggen. Dit hoeft niet. Ook zonder roquefort is de soep lekker!

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.