Bruschetta Caprese, een gezond, typisch Italiaans gerecht

Als je een weekend in Napels bent geweest, hoort er op Babbels en Brabbels toch zeker wel een Italiaans gerecht als souvenir te staan. Ik heb gekozen voor de Bruschetta Caprese omdat dit een gezond en typisch Italiaans gerechtje is dat je als lunchgerecht kunt gebruiken, als borrelhapje of als voorgerecht. Bij het Italiaans restaurant waar we waren, kregen we het als amuse aangeboden.

Wat heb je nodig?

1 stokbrood

1 teentje knoflook

peper (uit de molen)

tomaten

bufala di mozzarella ofwel buffelmelk mozzarella (deze is lekkerder dan de mozzarella van koemelk)

olijfolie

verse basilicum

DSC_0151

Wat moet je doen? 

Pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. De basilicumblaadjes hak je ook fijn. Dit alles doe je met het uitgeperste teentje knoflook en een beetje olijfolie in een schaal. Breng op smaak met vers gemalen peper en zet even weg in de koelkast. Snijd het stokbrood en rooster de sneetjes. Dit kan in de broodrooster, in een koekenpan of in de oven. Besmeer daarna met olijfolie. Vervolgens doe je er een plak mozzarella op en het tomatenmengsel. Ter garnering kun je er nog een extra blaadje basilicum op doen. Lekker een glas witte wijn erbij en met dit weer waan je je weer in Italië!

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.