Benieuwd naar het Saint-Tropez van Italië?

Capri is een prachtig eiland en wordt ook wel het Saint-Tropez van Italië genoemd. DSCN5865Ben je in Napels en heb je tijd dan is een bezoek aan Capri zeker de moeite waard. Het gemakkelijkste is om met de veerboot vanuit de haven van Napels over te varen. De tocht duurt 40 minuten en kost 20,50 euro voor een enkele reis. Voor de terugreis betaal je iets minder, namelijk 19 euro.  Bij aankomst in de haven zie je veel gezellige restaurantjes waar je niet alleen de inwendige mens kunt versterken maar ook een schitterend uitzicht hebt op de imposante hoeveelheid jachten, de een nog groter en luxer dan de ander. De bekendste attractie op Capri is wel de Blauwe grot, waar je met een bootje in kunt gaan. Wij kozen ervoor om zelf een bootje te huren. In 2 uur tijd kun je het hele eiland rondvaren. Indrukwekkend zijn de 3 rotspunten, de Faraglioni, waar je tussen door kan varen.

DSCN5811

DSCN5804

 

 

 

 

DSCN5799

 

De vuurtoren van Capri eenzaam gelegen op de punt van een rots.

Met de kabelbaan ga je voor 1,90 euro van de jachthaven naar het hoger gelegen stadje Capri. Ook hier zie je weer veel smalle steegjes, trappen en winkeltjes. Capri is bekend om zijn exclusieve, handgemaakte leren sandalen. Erg mooi, maar denk niet dat je hier voor een koopje klaar bent!

DSCN5857

 

DSCN5846

DSCN5852

Het nachtleven van Capri, dat erg bekend is hebben we niet meer meegemaakt omdat we aan het begin van de avond weer met de boot richting Napels gingen. Maar ook zonder het nachtleven is Capri het bezoeken waard!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.