Bananenbrood maken? Een makkie en nog lekker ook!

In deze tijd waarin we proberen zo gezond mogelijk te eten, is het zelf bakken van bananenbrood als tussendoortje helemaal hip en happening. Het is iets anders dan het plakje cake of het koekje bij de koffie of thee. Maar wel veel gezonder, dit bananenbrood waar geen toegevoegde suikers inzitten. Bovendien is het super makkelijk om klaar te maken.

Wat heb je nodig?

3 rijpe bananen

1 vanillestokje

3 eieren

150 gram amandelmeel

2 theelepels bakpoeder

150 gram ongezouten, gemengde noten

50 gram cacaopoeder

2 eetlepels kokosolie

1 cakeblik

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 175 graden en zet het cakeblik klaar met bakpapier. Ik heb een cakeblik met een lengte van 30 centimeter gebruikt. Heb je een cakeblik van 25 centimeter lengte dan kun je die ook gebruiken. Het bananenbrood wordt dan mooi hoog.

Schraap het merg uit het vanillestokje en hak de noten fijn.

Klop de eieren los en voeg de bananen, de kokosolie en het vanillemerg toe. Mix totdat er een glad mengsel is ontstaan. Roer hier het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en het notenmengsel goed doorheen. Schep alles in de cakevorm en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Als je denkt dat het bananenbrood gaar is, steek je er een satéprikker middenin. Als deze er droog uitkomt, is het brood gaar.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.