Autobranche is blij met ouderen

Deze week las ik op Z24 dat de autobranche blij is met de oudjes onder ons. Sterker nog: vooral ouderen kopen nieuwe auto’s. Het onderzoek gaat over 65-plussers. Zij hebben meer dan vroeger een rijbewijs, een goede gezondheid en zijn welvarender. Omdat zij langer zelfstandig wonen kunnen ze met de auto gaan en staan waar ze willen.

Opvallend vond ik dat de Renault Captur op nummer 1 staat, een medium SUV. Ik had bij deze hippe auto met zijn leuke felle kleuren juist jongere kopers verwacht. Nu hoor ik wel dat ouderen vaak een SUV willen hebben omdat ze dan makkelijker kunnen instappen en mooi hoog zitten, maar ik had wat meer degelijke kleuren bij ouderen verwacht. De verkoper bij Renault corrigeerde me echter: “De Captur heeft ook degelijker kleuren, zoals een grijze of een bruine auto met een zwart dak. Deze kleuren worden vaak door ouderen gekozen. Toch zijn er ook genoeg ouderen die wel voor de felle kleuren gaan”.

Op de tweede plaats staat de Toyota Yaris en nummer drie is weer een SUV model, namelijk de Nissan Qashqai.

toyota-yaris-hybrid[1]

nissan_qashqai_diesel_2014_front_0_0_0_0[1]

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.