Arretjescake

Arretjescake roept bij mij een gevoel van nostalgie op. Vroeger als kind was ik er dol op. Tegenwoordig ben ik zelf iets voorzichtiger met deze caloriebom. Dat gevoel van vroeger komt bij mij weer terug wanneer ik zie hoe mijn kleinzoon van de arretjescake smult. En het leuke is ook dat hij mee kan helpen. De biscuitjes fijnmaken vindt hij prachtig. Eerst handen goed wassen en dan maar verkruimelen!

Wat heb je nodig?

250 gram biscuitjes (gewoon de goedkoopste die je kunt krijgen);

3 eieren;

3 eetlepels cacao;

250 gram bruine basterdsuiker;

1 zakje vanillesuiker;

250 gram roomboter.

Wat moet je doen?

Eerst verkruimel je de biscuitjes en zet ze even weg. 22 september 2015 011

Dan klop je de eieren met de basterdsuiker schuimig. Maak de cacao aan met wat water en voeg er de vanillesuiker aan toe. Vervolgens doe je dit bij het eiermengsel.22 september 2015 017

Smelt de boter op een zacht vuur langzaam tot het geheel vloeibaar is (maar niet te heet). Neem de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is en giet deze bij het mengsel van de suiker, eieren en de cacao. Roer en klop tot alles zich goed heeft gemengd.

Tot slot roer je er de fijngemaakte biscuitjes door. 22 september 2015 020

Dan alles in een cakeblik doen dat je van te voren hebt ingevet en vervolgens bedekt hebt met plastic folie. De massa stevig aandrukken met een lepel en een nacht goed koud laten worden in de koelkast.

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.