Eigengemaakte eiersalade, echt een toppertje!

Het is weer bijna Pasen. Tijd om het recept van de eiersalade van mijn dochter en haar vriendinnetje weer tevoorschijn te halen. Mijn dochter zat nog op de basisschool toen ze samen met een vriendinnetje een eigen kookrubriek had op de jongerenpagina van een lokale krant. De Smikkelhoek heette de “kookstudio” van de dames.

DSC_0060

Een van de recepten was eiersalade. Ik maak hem al jaren en het succes is verzekerd. Heerlijk op brood of toast bij de weekend brunch, maar ook als je als voorgerecht gerookte zalm hebt smaakt een lepel eiersalade hier prima bij. En het mooie weer komt er aan. De eiersalade is ook lekker bij de barbecue.

Wat heb je nodig?

DSC_0053

8 eieren

2 eetlepels tomatenketchup

5 eetlepels mayonaise

3 eetlepels volle yoghurt

1 eetlepel kappertjes

peper, zout

eventueel een paar stengels bieslook

Wat moet je doen?

Kook de eieren hard in 10 minuten. Houd ze onder de koude kraan en pel ze. Prak de eidooier met een vork fijn en snijd het eiwit in stukjes. Voeg peper en zout (naar eigen smaak), tomatenketchup, mayonaise, yoghurt en kappertjes toe en roer alles goed door elkaar.

Voor de liefhebber kun je wat bieslook fijnsnijden en er door doen.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.