Abu Dhabi, niet alleen om het autoracen een bezoek waard

Over anderhalve week zal Abu Dhabi volop in het nieuws staan wanneer de laatste Grand Prix van het seizoen wordt gehouden. Max Verstappen heeft al aangekondigd hier “vol gas te gaan”. Op het kunstmatig aangelegde eiland Yas is de racebaan niet de enige bezienswaardigheid.

Zo is er Ferrari World, een themapark dat geheel gewijd is aan het Italiaanse automerk. De Ferrari rode kleur is al aan de buitenkant te zien.

Verder heb je op het eiland Waterworld en de Yas Mall, de grootste mall van Abu Dhabi. Het bij de racebaan gelegen fameuze Yas Viceroy hotel is uniek vormgegeven.

Maar behalve het eiland Yas is er nog veel meer te zien in Abu Dhabi. Zelf ben ik er fan van om 1 of 2 dagen met de Hop-on-Hop off bus te gaan. Je krijgt dan een goede indruk van de omgeving en kunt in- en uitstappen waar en wanneer je wilt. Wij hebben ervoor gekozen om dit 2 dagen te doen. De prijs voor 1 dag is 260 AED (ongeveer 62 euro), 2 dagen kost 299 AED (ongeveer 72 euro). Je kunt dan zowel met de rode lijn gaan (rijdt door Abu Dhabi), als de groene lijn (voornamelijk het eiland Yas). In de bus krijg je gratis, gekoelde flesjes water. Ook krijg je de helft korting bij de Etihad Towers, een observatiepunt waar je een fenomenaal uitzicht over Abu Dhabi hebt. Je buskaart moet je goed bewaren want je kunt op vertoon hiervan later op je gemak nog een boottocht maken.

Het Emirates Palace is een echte aanrader en dat niet alleen omdat je hier, in tegenstelling tot veel andere hotels en restaurants, een glaasje wijn bij het eten kunt drinken. Je waant je hier echt in een sprookje van 1001 nacht. Wij hebben hier ’s avonds gegeten, de afternoon ofwel golden tea is ook een aanrader! Na afloop kun je het schitterende interieur bewonderen en buiten in de tuinen rondlopen. De bovenste verdieping van het paleis is de vaste residentie van de Koninklijke familie wanneer zij in Abu Dhabi zijn.

We hadden pech dat het Louvre in Abu Dhabi een paar dagen na ons vertrek voor het eerst zijn deuren opende. Het ongeveer 100 miljoen kostende gebouw hebben we wel gezien en dat zag er schitterend uit. The Heritage Village is weer iets heel anders maar ook zeker de moeite van een bezoekje waard. Hier zie je een glimp van het vroegere leven in Abu Dhabi met boten en huizen van vroeger. Aan de overkant van het water is dan de uiterst moderne skyline te zien. Een grotere tegenstelling is haast niet mogelijk.

In het museum dat op het terrein gevestigd is, zag ik een oesterschelp met parel.

 

Als je in Abu Dhabi bent, zie je van ver de Sheikh Zayed moskee liggen, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. De moskee biedt plaats aan 40.000 moskeegangers, heeft een enorm tapijt (5627 m2) en de grootste kroonluchter ter wereld.

Wij hadden ons er al op gekleed om de moskee te bezoeken. Helaas hadden we een lange wikkelrok om en dat mocht niet. Maar niet getreurd, er waren lange jurken met capuchon gratis te verkrijgen.

Tja, en als je dan in de bus zit en rond kijkt zie je heel bijzondere bouwwerken, zoals dit ronde gebouw. Wil je Abu Dhabi bezoeken dan is deze tijd van het jaar ideaal. Het is er droog en tussen de 25 en 30 graden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.