Abu Dhabi en Nederland, zijn er verschillen in lifestyle?

’s Lands wijs, ’s lands eer is een bekend gezegde. Ik vind het altijd reuze interessant wanneer ik in een ander land ben om verschillen met Nederland te ontdekken. Zo ook in Abu Dhabi, een moderne stad met veel hoogbouw maar ook met traditionele gebruiken.

 

In de Arabische keuken wordt heel veel met kruiden gewerkt. Zelfs in een kopje koffie na afloop van een etentje wordt een snufje saffraan en kardemom gedaan. Kruiden zijn volop los te verkrijgen, ook bij grote supermarkten. Je kunt de kruiden per ons, per pond of per kilo zelf opscheppen en in een zak doen. Niet alleen staan er bakken vol met kruiden, ook koffie is er in diverse smaken los te verkrijgen.

 

Er rijden in Abu Dhabi veel taxi’s en de prijs van een taxiritje is een schijntje vergeleken bij ons. De taxi’s zijn te herkennen aan de gele verlichting bovenop. Soms zie je echter een taxi met witte verlichting met de tekst “Family taxi”. In deze taxi wordt gereden door een vrouwelijke chauffeur. Ik keek mijn ogen uit toen deze “Family taxi” vooraan in de rij stond en mannen rustig taxi nummer 2, 3 en 4 met gele verlichting (dus met een man achter het stuur) namen. Pas toen er een vrouw aan kwam lopen en plaats nam in de “Family taxi” kon zij gaan rijden. Maar oh wee, toen wij een keer een “Family taxi” namen die nummer 2 in de rij stond!

 

In het straatbeeld van Abu Dhabi zie je een gemêleerd gezelschap. Westers geklede vrouwen maar ook vrouwen in traditionele kledij. Zij worden door dit bord gewaarschuwd voorzichtig te zijn bij het gebruik van de roltrappen in de moderne malls.

In diezelfde moderne malls zijn speciale gebedsruimten.

 

Overdekte parkeerplaatsen zien er iets anders uit dan bij ons!

Het openbare strand in Abu Dhabi kent twee gedeelten, eentje voor families en eentje voor singles maar dan wel van het mannelijk geslacht. Het is “not done” voor een vrouw die vrijgezel is om daar een kijkje te nemen!

Bij ons is het heel gebruikelijk een wijntje te drinken als je uit eten bent. In Abu Dhabi is dit eerder uitzondering dan regel. Maar niet getreurd. Je hebt hier heerlijke alcoholvrije cocktails en verse vruchtensappen. Mijn favoriete vakantiedrankje was meloensap. Men neme een meloen en snijd deze doormidden. Vervolgens wordt het vruchtvlees eruit gehaald en in de blender gedaan. Met dit mengsel wordt de halve meloen, die nu als glas fungeert, gevuld. Twee rietjes erbij en smullen!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.