50 Plus Beurs

Diversen, 18 september 20 019

Weinig moeder/dochters, meer grijze “koppies”, meer rollators te koop, maar voor de rest was er niet zo vreselijk veel verschil met een Huishoudbeurs, Margrietfair etc. De 50PlusBeurs, die van 15 tot en met 19 september gehouden is in de Jaarbeurs in Utrecht. Thema’s zoals vakantie, vrije tijd, wonen, mode en beauty, gezondheid en maatschappij passeerden de revue. En zoals met zoveel beurzen geldt ook hier: je kunt niet alles zien zo’n dag. We hadden dan ook van te voren al een selectie gemaakt van die activiteiten die we wilden meemaken. Het bijwonen van de lezing van dokter Frank stond op ons lijstje. Hij wist het publiek te boeien met zijn visie over “Gezond Leven” en vertelde dingen die we eigenlijk wel weten, zoals neem vaker de trap, werken in de tuin is gezond, spelen met kleinkinderen, geen afstandsbediening gebruiken maar naar de televisie lopen. Gewoon elke dag een half uurtje beweging is gezond. Beter dan de hele week niet bewegen en 1x per week fanatiek de sportschool in. Qua, eten is dokter Frank een duidelijke voorstander van de Mediterraanse keuken met veel vis, gebakken in olijfolie en veel groene groenten.

Daarna liepen we langs Hans Anders waar je een gehoortest kreeg.

Diversen, 18 september 2015 006Even verderop kon je je cholesterol laten meten. Degene die de test bij mij deed vertelde dat ze op iedere beurs staat. Ook een gezondheidstest waarbij onder andere je gewicht, bloeddruk en BMI gemeten werd behoorde tot de mogelijkheden. De modeshow was toegespitst op maten vanaf 42. De mode hier was niet helemaal mijn ding. Misschien ben ik hier nog te jong voor! Bij Veilig Verkeer Nederland was het druk. Hier kon je een verkeerstest doen.

Diversen, 18 september 2015 016 Er tegenover stond een mevrouw met de nieuwste Power Plate, eentje die wiebelt. Knap lastig om hier op te staan!

Diversen, 18 september 2015 011

Verder veel relaxstoelen (heerlijk om even in uit te rusten), reisaanbiedingen, fietsen, zowel elektrisch als gewoon. Voordat je er erg in had was het alweer tijd om naar huis te gaan in de wetenschap dat je nog niet aan een gehoorapparaat moet, je cholesterol goed is, je wel iets aan de dikke kant bent, maar dat wist ik natuurlijk zelf ook al lang!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.